Expertiza mlpat apartament

EXPERTIZA-MLPAT-APARTAMENT.RO

Ai nevoie de expertiza-mlpat?

contact@expertiza-mlpat-apartament.ro

 

Expertiza MLPAT apartament – cadastru

 

Cand este necesara Expertiza MLPAT pentru cadastru?

Expertiza MLPAT pentru cadastru este necesara catre primarie sau OCPI. Ea are rolul de actualizare sau intocmire a documentatiei cadastrale.

 

In ce situatii se poate solicita Expertiza MLPAT necesara la cadastru?

Expertiza MLPAT pentru cadastru se solicita pentru apartamentarea/dezmembrarea apartamentului in unitati individuale si in scopul obtinerii Adeverintei de atestare a edificarii.

  • Expertiza MLPAT cadastru apartamentare / dezmembrare

Apartamentarea sau dezmembrarea reprezinta operatiunea de impartire a unei constructii in mai multe unitati individuale. In acest caz, Expertiza MLPAT se solicita pentru a se atesta daca operatiunea de apartamentare/dezmembrare afecteaza structura de rezistenta a imobilului sau nu.

 

  • Expertiza MLPAT cadastru obtinere Adeverinta de atestare a edificarii

In cazul lucrarilor efectuate fara Autorizatie de construire, Adeverinta de atestare a edificarii permite inscrierea in Cartea Funciara si actualizarea cadastrului, conform articolului 37, alin (6) din Legea 50/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Din Expertiza MLPAT va reiesi daca in urma modificarilor, integritatea structurii de rezistenta a imobilului a fost sau nu afectata. Conditia pentru incadrare in articolul de lege este ca modificarile sa fie executate mai vechi de 3 ani de zile. Acelasi articol de lege se aplica si in cazul lucrarilor executate cu Autorizatie de construire, dar fara proces verbal de receptie.

 

Care sunt cele mai des intalnite modificari pentru care se solicita Expertiza MLPAT cadastru?

Cele mai comune modificari executate in apartament, pentru care se solicita Expertiza MLPAT Cadastru, sunt:

– Desfiintarea peretilor nestructurali despartitori

– Desfiintarea parapetilor ferestrelor dintre camera / bucatarie si balcon

– Desfiintarea wc-ului de serviciu

– Schimbare destinatiei unei incaperi

 

In cat timp va fi finalizata Expertiza MLPAT necesara la cadastru?

Timpul standard de intocmire a Expertizei MLPAT pentru Cadastru este de aproximativ 2 zile lucratoare. Pentru lucrarile  mai complexe, timpul de executie se poate prelungi. Echipa noastra poate intocmi Expertiza MLPAT si in regim de URGENTA.

 

Cum intri in posesia Expertizei MLPAT necesara la cadastru?

Expertiza MLPAT poate fi ridicata de la unul dintre birourile noastre din Bucuresti sau poate fi livrata prin curier, la adresa la care iti doresti sa primesti raportul tehnic. Toti clientii primesc si formatul electronic al lucrarii.

 

 

Vezi aici care sunt actele necesare intocmirii Expertizei MLPAT pentru cadastru

Contacteaza-ne!

Suna acum!