Expertiza mlpat apartament

EXPERTIZA-MLPAT-APARTAMENT.RO

Ai nevoie de expertiza-mlpat?

contact@expertiza-mlpat-apartament.ro

Expertiza MLPAT apartament – primarie


Cand este necesara Expertiza MLPAT pentru primarie?

Expertiza MLPAT pentru primarie este necesara pentru obtinerea autorizatiei de construire sau demolare, pentru completarea Cartii Tehnice a imobilului, pentru continuarea lucrarilor si pentru incadrarea lucrarilor in articolul de lege ce permite executia unor tipuri de lucrari fara Autorizatie. Expertiza MLPAT poate fi necesara si in vederea obtinerii Adeverintei de atestare a edificarii.


De ce se solicita Primaria Expertiza MLPAT?

Expertiza MLPAT necesara pentru Primarie se poate solicita pentru incadrarea lucrarilor in art.11, Legea 50/1991, pentru propunerea lucrarilor in vederea eliberarii Autorizatiei sau pentru eliberarea Adeverintei de atestare a edificarii.


  • Expertiza MLPAT Primarie – incadrare lucrari in art. 11, Legea 50/1991

Art. 11 din Legea 50/1991 prevede o serie de lucrari pe care le poti efectua in apartament fara sa modifice structura de rezistenta a cladirii, caractericticile initiale sau aspectul sau arhitectural.Iti doresti sa aduci modificari interioare nestructirale, cu caracter demontabil in apartament, sau sa schimbi functiunea lui (din residential in comercial)? In acest caz, ai nevoie de Expertiza MLPAT care sa confirme ca lucrarile se incadreaza in articolul de lege mentionat si nu afecteaza structura de rezistenta a imobilului.


  • Expertiza MLPAT Primarie – propunere lucrari in vederea obtonerii Autorizatiei

In Expertiza MLPAT, expertul tehnic va evalua daca modificarile propuse afecteaza sau nu structura de rezistenta a imobilului si va propune motoda de efectuare a lucrarilor. Expertiza MLPAT se regaseste in documentele solicitate in Certificatul de Urbanism emis pentru obtinerea Autorizatiei de construire / demolare.


  • Expertiza MLPAT Primarie – obtinere Adeverinta de atestare a edificarii

Daca modificarile efectuate in apartament fara autorizatie de construire sunt mai vechi de 3 ani, iti poti actualiza noua compartimentare a apartamentului la OCPI, prin obtinerea Adeverintei de atestare a edificarii. Adeverinta de atestare a edificarii se obtine in baza unei Expertize MLPAT care sa ateste ca modificarile executate nu au afectat in niciun fel structura de rezistenta a imobilului.


In cat timp va fi finalizata Expertiza MLPAT necesara la primarie?

Vei primi Expertiza MLPAT necesara la Primarie in aproximativ 2 zile lucratoare. In cazul lucrarilor mai complexe, timpul de intocmire a Expertizei MLPAT se poate prelungi. Putem efectua Expertiza MLPAT si in regim de URGENTA.


Cum intri in posesia Expertizei MLPAT necesara la primarie?

Exista 2 variante prin care poti intra in posesia formatului fizic al raportului tehnic de Expertiza MLPAT. Poti ridica personal lucrarea de la unul dintre birourile noastre din Bucuresti sau poti alege ca Expertiza MLPAT sa fie livrata prin serviciul de curierat, la adresa dorita.  Dupa finalizarea Expertizei MLPAT vei primi si formatul electronic al acesteia.


Vezi aici documentele necesare intocmirii Expertizei MLPAT pentru primarie

Contacteaza-ne!

Suna acum!