Expertiza mlpat apartament

Meniu

Devizul de lucrari in constructii

Devizul de lucrari reprezinta un document de care vei avea nevoie odata cu obtinerea autorizatiei de construire pentru proiectul tau. Intr-un deviz de lucrari in constructii se estimeaza costurile asociate cu lucrarile, mai exact, costul resurselor implicate in desfasurarea proiectului. 

Vrei sa ridici o constructie, o casa, o terasa, un garaj? Rolul devizului este sa includa chetuielile corelate cu efectuarea lucrarilor. Acestea pot fi cheltuieli asociate cu investitia in construirea fundatiei, structurii, acoperisului etc, inclusiv cheltuieli cu anumite documentatii necesare. 

Devizul poate fi necesar si in cazul lucrarilor tip amenajari interioare (demolare perete, parapet), modificari exterioare (schimbare fatada), extinderea constructiei, (mansardare) modificari pentru care autorizatia se solicita in cele mai multe cazuri. 

Cine elaboreaza devizul general de lucrari in constructii?

Elaborarea devizului de lucrari se realizeaza de regula de catre arhitect. Este posibil ca, in functie de cat de complex este proiectul, la elaborarea devizului sa ia parte mai multi specialisti in constructii. Intrucat devizul serveste la estimarea si planificarea financiara a lucrarilor, elaborarea lui necesita rigurozitate si atentie, pentru a putea asigura o estimare cat mai clara si realista a chetuielilor. 

La ce este necesar devizul de lucrari?

In Certificatul de Urbanism pentru eliberarea autorizatiei de construire se solicita achitarea taxelor aferente. Taxa Autorizatiei de construire si taxa OAR sunt printre cele mai solicitate, iar calculul lor se va putea realiza pe baza devizului general. Citeste cum calculezi taxa autorizatie de construire si ce rol are devizul de lucrari, de la echipa Expertiza Tehnica MLPAT. 

Devizul de lucrari este solicitat si pentru obtinerea Certificatului de atestare a edificarii in cadrul Sector 5. Procesul de intrare in legalitate cu ajutorul Certificatului de edificare se imparte in doua faze. Vei avea nevoie de devizul de lucrari executate in faza a doua din proces, dupa ce in prima faza ai obtinut Avizul Arhitectului Sef. 

Ce poate cuprinde devizul de lucrari?

In general, informatiile care apar in devizul general sunt strict legate de detalierea costurilor necesare la realizarea proiectului. Informatii pe care le poti regasi in deviz pot fi detalii despre tematica lucrarilor, beneficiar, lucrari, cantitati, preturi unitare si costuri totale. Tot aici pot fi mentionate si alte cheltuieli decat cele prevazute. Devizul este structurat pe capitole si subcapitole, fiecare putand sa contina detalii specifice de cost. 

Structura devizului de lucrari pe capitole

Iata un exemplu general de structura pe capitole a devizului general:

  1. Cheltuieli pentru obtinerea si amenajarea terenului
  2. Cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor necesare obiectivului de investitii
  3. Cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica
  4. Cheltuieli pentru investitia de baza
  5. Alte cheltuieli, precum cheltuielile cu organizarea santierului, comisionate, cote, taxe etc
  6. Cheltuieli pentru probe tehnologice şi teste

Model deviz lucrari - modificari / amenajari interioare

Tematica lucrarilor pentru elaborarea acestui deviz a fost modificari / amenajari interioare. Proprietarul a dorit sa desfiinteze peretii despartitori nestructurali dintre bucatarie, camara, debara si vestibul. Alta modificare dorita a fost dezafectarea parapetului ferestrei dintre camera si balcon. 

devizul de lucrari
devizul de lucrari

Model deviz de lucrari constructie balcon

Cel de-al doilea deviz de lucrari este obtinut pentru construirea unui balcon la parter pentru un apartament, in dreptul bucatariei. Pe langa construirea si inchiderea lui, se va realiza si desfiintarea parapetului ferestrei de la bucatarie si montarea unei usi (tamplarie).

devizul de lucrari

Cum te ajuta elaborarea devizului general?

Obtinerea Devizului general are asadar un rol important in obtinerea autorizatiilor necesare pentru a incepe si desfasura proiectul de construire si in controlul financiar al proiectului. Devizul de lucrari poate ajuta un proprietar si la planificarea financiara si controlul costurilor. In baza Devizului General se poate calcula si taxa pentru autorizatia de construire.  

Pana la elaborarea devizului de lucrari trebuie sa treci mai intai de etapa de eliberare a Certificatului de Urbanism pentru emiterea autorizatiei. Te lasam in incheiere sa te informezi despre cum poti sa obtii Certificatul de Urbanism si Autorizatia de construire . 

Pe noi ne poti contacta la numarul 0733. 479. 973.