Expertiza mlpat apartament

Expertiza tehnica constructii

expertiza tehnica constructii

Te ajuta un expert tehnic in constructii

expertiza tehnica constructii

Expertiza tehnica in constructii este necesara pentru obtinerea autorizatiei de construire sau autorizatiei de demolare. De asemenea, pentru obtinerea certificatului de edificare in baza art.37 din Legea 50/1991 se poate solicita expertiza MLPAT si pentru avizul de executie pentru lucrarile ce se incadreaza in art.11 din Legea 50/1991 sau pentru intrarea in legalitate.

Un expert tehnic in constructii te poate ajuta sa rezolvi problemele sau sa iti indeplinesti dorintele de mai sus mentionate. Cum? Prin intocmirea unei expertize tehnice in constructii. Te putem ajuta daca te afli in una din situatiile pe care le vom exemplifica mai jos.

Livram expertize tehnice in constructii intr-un termen scurt, ceea ce inseamna ca problema ta se va rezolva mai rapid. Oferim livrare gratuita in toate orasele din Romania.

Expertiza tehnica apartament

Pentru modificari deja executate sau propuse este necesara o expertiza tehnica in constructii. Aceasta te ajuta sa obtii autorizatia de constructie, certificat edificare constructie sau avizul/acordul de executie pentru lucrari ce se incadreaza in art.11 din Legea 50/1991. Una din aceste documentatii se obtine pentru a se actualiza cadastrul apartamentului. Expertiza tehnica MLPAT este necesara si in cazul vanzarii sau cumpararii apartamentului prin credit bancar.

Expertiza tehnica casa

Ai construit, ai extins, mansardat sau modificat o casa fara autorizatie de constructie? Ai nevoie de expertiza tehnica MLPAT pentru a-ti actualiza cadastrul. Acest lucru este valabil si in cazul in care s-a obtinut autorizatie de constructie, dar nu s-a incheiat procesul verbal de receptie finala a lucrarilor sau daca nu s-a respectat proiectul propus la executia constructiei. 

Modalitatile prin care poti actualiza cadastrul casei sau prin care poti intocmi cadastrul si poti inscrie in cartea funciara constructia sunt: obtinerea unui certificat edificare constructie (art.37, alin.6 din Legea 50/1991) daca s-a indeplinit termenul de prescriptie (3 ani) sau intrarea in legalitate prin obtinerea autorizatiei de constructie daca nu s-a indeplinit termenul de prescriptie.

Expertiza tehnica MLPAT in cazul caselor sau anexelor gospodaresti poate fi solicitata si de banca daca se doreste obtinerea unui credit bancar pentru vanzare – cumparare. Daca vrei sa demolezi o constructie ai nevoie de autorizatia de demolare, iar pe langa alte proiecte solicitate este necesara si o expertiza tehnica in constructii care sa confirme si sa propuna metoda de demolare.

Expertiza tehnica spatiu comercial sau birouri

S-au adus modificari de compartimentare usoara, cu caracter demontabil in spatiu tau comercial sau birou? Cu expertiza tehnica in constructii poti actualiza cadastrul prin avizul/acordul de executie sau direct la OCPI. Compartimentarea usoara este incadrata in art.11 din Legea 50/1991, iar pentru astfel de compartimentari nu este necesar sa obtii autorizatie de construire. Daca lucrarile nu se incadreaza in acest articol de lege, poti actualiza cadastrul prin obtinerea unei autorizatii de construire daca lucrarile nu sunt mai vechi de 3 ani sau poti obtine un certificat edificare constructie daca lucrarile sunt mai vechi de 3 ani.

Expertiza tehnica hala industriala / agrozootehnica

Ai construit o hala fara autorizatie de constructie? Ai modificari la o hala fara sa obtii o autorizatie de constructie? Exista doua variante prin care poti inscrie constructia in cartea funciara sau prin care poti actualiza cadastrul. Certificat edificare constructie sau autorizatia de construire? Te putem ajuta cu expertiza tehnica MLPAT daca vrei sa urmezi procesul de actualizare cadastru sau inscriere constructie la OCPI. Expertul tehnic in constructii este atestat pentru rezistenta si stabilitatea constructiilor civile, industriale si agrozootehnice cu structura de rezistenta din metal, lemn, zidarie sau beton.

expertiza tehnica constructii

Expertiza tehnica MLPAT pentru actualizare cadastru

Expertiza tehnica MLPAT pentru actualizare cadastru apartament, casa, hala, spatiu birou sau spatiu comercial este necesara catre autoritatea competenta sau OCPI. De la autoritatea competenta poti obtine unul din documentele cu care poti actualiza cadastrul: certificat edificare constructie, aviz/acord de executie, autorizatia de construire sau demolare.

Am intalnit cazuri in care expertiza tehnica MLPAT s-a solicitat doar de OCPI, in cazul lucrarilor de compartimentare usoara, cu caracter demontabil, schimbarea de destinatie sau apartamentare.

expertiza tehnica constructii
expertiza tehnica constructii

Situatii in care se solicita expertiza tehnica in constructii la actualizare cadastru

Expertiza tehnica in constructii pentru scopul de actualizare cadastru se solicita pentru apartamentarea /dezmembrarea apartamentului in unitati individuale, incadrarea lucrarilor in art.11 din Legea 50/1991, certificatul de edificare constructie conform art.37 din Legea 50/1991.

Apartamentarea sau dezmembrarea reprezinta operatiunea de impartire a unei constructii in mai multe unitati individuale. In acest caz, expertiza tehnica in constructii se solicita pentru a se atesta daca operatiunea de apartamentare / dezmembrare afecteaza structura de rezistenta a imobilului si daca sunt necesare modificari interioare sau exterioare.

Conform art.11 din Legea 50/1991 se pot efectua o serie de lucrari fara autorizatia de construire. Un exemplu des intalnit si care are nevoie de cadastrul actualizat ulterior sunt modificarile de compartimentare usoara, cu caracter demontabil. Expertiza tehnica MLPAT a fost solicitata in acest caz de primarie sau OCPI.

In cazul lucrarilor efectuate fara autorizatie de construire sau a lucrarilor efectuate cu autorizatie, dar fara receptie finala la terminarea lucrarilor un certificat edificare constructie permite inscrierea in Cartea Funciara si actualizarea cadastrului, conform articolului 37, alin (6) din Legea 50/1991. La baza obtinerii unui certificat edificare constructie sta expertiza tehnica MLPAT. Din expertiza tehnica in constructii va rezulta daca in urma modificarilor, integritatea structurii de rezistenta a imobilului a fost sau nu a fost afectata. 

Conditia pentru incadrarea in articolul de lege este ca lucrarile de constructii sa aiba o vechime mai mare de 3 ani de zile, lucrarile si constructia sa respecte cerintele fundamentale aplicabile in constructii si sa se incadreze in reglementarile de urbanism aprobate ale zonei. Acelasi articol de lege se aplica si in cazul lucrarilor executate cu autorizatie de construire si proces verbal de receptia finala, dar fara respectarea proiectului autorizat la executia lucrarilor.

expertiza tehnica constructii

Cele mai comune modificari executate intr-un imobil pentru care se solicita expertiza tehnica in constructii sunt:

Raport MLPAT pentru cumparare sau vanzare prin credit bancar

expert tehnic autorizat

Raportul MLPAT pentru banca este necesar pentru a accesa creditul bancar, la vanzarea apartamentului sau a oricarui alt imobil. Banca solicita expertiza tehnica MLPAT in cazul care imobilul prezinta modificari de compartimentare interioara, modificari exterioare sau constructii edificate fara autorizatie de construire la baza si proces verbal de receptie finala a lucrarilor, neinscrise la OCPI.

De ce solicita banca raport MLPAT

In urma lucrarilor efectuate fara autorizatie de construire, evaluatorul bancii va sesiza diferentele de compartimentare si de suprafete dintre realitate si schitele cadastrale.

Pentru ca modificarile nu detin autorizatie de construire si proces verbal de receptie finala, banca va solicita o expertiza tehnica MLPAT intocmita de un expert tehnic in constructii, in care sa se evalueze starea structurii de rezistenta a cladirii in concordanta cu modificarile aduse.

Rolul acestui raport MLPAT este de a atesta daca modificarile executate afecteaza sau nu structura de rezistenta a cladirii.  Expertiza tehnica in constructii poate fi solicitata la banca si in cazul in care se doreste ca un expert tehnic sa estimeze clasa de risc seismic a cladirii.

Lucrari de constructii pentru care se solicita raport MLPAT la banca

Cele mai comune lucrari de constructii efectuate pentru care banca a solicitat un raport MLPAT au fost:

Expertiza tehnica in constructii pentru autorizatie

Expertiza tehnica in constructii pentru obtinere autorizatie de construire sau demolare a fost solicitata de autoritatea competenta. A fost necesara la autoritatea competenta pentru obtinerea autorizatiei de construire sau demolare, a certificatui de edificare a constructiei, pentru completarea cartii tehnice a imobilului, pentru continuarea lucrarilor sau pentru incadrarea lucrarilor in articolul de lege ce permite executia unor tipuri de lucrari fara autorizatie de constructie.

Lucrari de constructii ce au nevoie expertiza tehnica MLPAT

expert tehnic autorizat

Cele mai frecvente lucrari de constructii ce au avut nevoie de expertiza tehnica MLPAT pentru a se obtine o autorizatie de construire, autorizatie de demolare, aviz/acord de executie sau un certificat edificare constructie au fost:

Expertiza MLPAT pentru incadrare lucrari in art. 11 din Legea 50/1991

Art. 11 din Legea 50/1991 prevede o serie de lucrari pe care le poti efectua fara sa modifice structura de rezistenta a cladirii, caractericticile initiale sau aspectul sau arhitectural. Iti doresti sa aduci modificari interioare nestructurale, cu caracter demontabil in apartament sau casa, sa schimbi functiunea imobilului sau sa aduci reparatii minore ale fatadei sau acoperisului, fara autorizatie de construire? In acest caz ai nevoie de o expertiza tehnica in constructii care sa confirme ca lucrarile se incadreaza in articolul de lege mentionat si ca nu afecteaza structura de rezistenta a imobilului.

Expertiza tehnica in constructii pentru autorizatie de constructie / demolare

In expertiza tehnica, expertul tehnic in constructii va evalua daca modificarile propuse afecteaza sau nu structura de rezistenta a imobilului si va propune motoda de efectuare a lucrarilor. Expertiza tehnica in constructii se regaseste solicitata in certificatul de urbanism emis pentru a se obtine o autorizatie de constructie / demolare. Autorizatia de construire se solicita si pentru lucrarile de constructii executate ce nu au indeplinit termenul de prescriptie (3 ani vechime).

Expertiza tehnica pentru obtinere certificat edificare constructie

Daca modificarile efectuate in apartament, casa, spatiu comercial, spatiu birou, hala, efectuate fara autorizatie de construire sau daca s-a construit un imobil fara autorizatie de construire, se poate obtine un certificat edificare constructie. Lucrarile de constructii trebuie sa fie mai vechi de 3 ani, trebuie sa respecte cerintele fundamentale aplicabile in constructii si sa se incadreze in reglementarile de urbanism aprobate ale zonei. Expertiza tehnica in constructii sta la baza obtinerii unui certificat edificare constructie.

Art. 11 din Legea 50/1991 prevede o serie de lucrari pe care le poti efectua fara sa modifici structura de rezistenta a cladirii, caracteristicile initiale sau aspectul sau arhitectural. Iti doresti sa aduci modificari interioare nestructurale, cu caracter demontabil in apartament sau casa, sa schimbi functiunea imobilului sau sa aduci reparatii minore ale fatadei sau acoperisului, fara autorizatie de construire? In acest caz ai nevoie de o expertiza tehnica in constructii care sa confirme ca lucrarile se incadreaza in articolul de lege mentionat si ca nu afecteaza structura de rezistenta a imobilului.

In expertiza tehnica expertul tehnic in constructii va mentiona daca modificarile propuse afecteaza sau nu structura de rezistenta a imobilului si va propune metoda de efectuare a lucrarilor. Expertiza tehnica in constructii se solicita prin certificatul de urbanism emis pentru a se obtine o autorizatie de constructie / demolare. Autorizatia de construire se solicita si pentru lucrarile de constructii executate ce nu se incadreaza in termenul de prescriptie (3 ani vechime).

Daca s-au adus modificari in apartament, casa, spatiu comercial, spatiu birou, hala, efectuate fara autorizatie de construire sau daca s-a construit un imobil fara autorizatie de construire se poate obtine un certificat edificare constructie. Lucrarile de constructii trebuie sa fie mai vechi de 3 ani, trebuie sa respecte cerintele fundamentale aplicabile in constructii si sa se incadreze in reglementarile de urbanism aprobate ale zonei. Expertiza tehnica in constructii sta la baza obtinerii unui certificat edificare constructie.

Formular de contact

Un reprezentant o sa va contacteze in cel mai scurt timp

Contacteaza-ne acum

Hai sa discutam despre problema ta si sa gasim o solutie de rezolvare. Contacteaza-ne telefonic sau transmite-ne un mail.

Misiunea noastra este sa te ajutam pe tine sa iti rezolvi problema actelor imobilului tau, rapid si mai usor. Ne mandrim cu rezultatele clientilor nostri. Pana in acest moment, experienta noastra acumulata a ajutat sute de clienti sa isi rezolve problemele sau sa isi indeplineasca dorintele. I-am ajutat cu expertiza MLPAT ca sa isi obtina certificatul/adeverinta de atestare a edificarii constructiei, nota de constatare de la disciplina in constructii, autorizatia de constructie sau demolare, avizul de executie, actualizarea cadastrului, consolidarea cladirii sau vanzarea prin credit ipotecar.