Expertiza mlpat apartament

Meniu

Inchiderea balconului fara autorizatie

Ai facut inchiderea balconului fara autorizatia necesara? Un proprietar ce are un balcon inchis fara autorizatie poate face intrare in legalitate pentru conformitatea lucrarilor efectuate. 

Atunci cand vorbim de inchidere balcon fara autorizatie ne raportam la doua situatii. In prima situatie vorbim de un balcon deschis deja existent, care a fost inchis complet. In cea de-a doua situatie intalnita, proprietarii construiesc de la 0 un balcon inchis complet, la parterul imobilului. 

Daca ai facut lucrari de constructie si de inchidere balcon fara autorizatie  trebuie sa urmezi procedurile legale de autorizare, care pot presupune pasi precum obtinerea unor documentatii necesare si depunerea lor, plati ale unor taxe necesare si chiar amenzi. 

inchidere balcon fara autorizatie

Cum te ajutam daca ai un balcon inchis fara autorizatie?

Te ajutam cu procedura de obtinere a Certificatului de atestare a edificarii sau cu procedura de eliberare a Certificatului de Urbanism pentru intrarea in legalitate cu lucrarile de constructi si inchidere balcon fara autorizatie. Echipa noastra de ingineri, arhitecti, experti tehnci si cadastristi autorizati te pot ajuta cu documentatiile de care ai nevoie pentru legalizarea lucrarilor de inchidere a balconului. Daca proprietatea ta apartine orasului Bucuresti, avem o echipa care se poate ocupa pentru tine inclusiv de depunerea dosarelor catre institutiile necesare.  

Cum poti autoriza un balcon construit fara autorizatie?

Conform procedurilor in vigoare si a situatiilor intalnite, proprietarii care au construit si inchis un balcon fara autorizatie au putut autoriza lucrarile, in functie de caz, prin procedura de obtinere a Certificatului de edificare sau prin procedura de eliberare a Certificatului de Urbanism. 

Certificatul de atestare a edificarii constructiei se obtine conform Legii 50/1991, alin. 6 art.37 pentru lucrarile fara autorizatie de construire mai vechi de 3 ani, in baza expertizei tehnice MLPAT. Daca ai construit un balcon mai vechi de 3 ani solutia de intrare in legalitate poate fi obtinerea Certificatului de edificare. 

Procedura de autorizare a lucrarilor prin eliberarea Certificatului de Urbanism pentru lucrari recente si sanctionate are 2 etape. Etapa 1 necesita pregatirea documentatiei necesare pentru eliberarea Certificatului de Urbanism. Etapa a doua consta in pregatirea documentatiei solicitata in Certificatul de Urbanism obtinut, pentru autorizarea lucrarilor. 

Contacteaza-ne si discuta cu echipa noastra despre lucrarile pe care le-ai efectuat. Te vom indruma si iti vom spune cu exactitate cum te putem ajuta in procesul de autorizare a lucrarilor de inchidere balcon fara autorizatie.

inchidere balcon fara autorizatie